Julian Glover (Pycelle nagymester) 82 éves brit színész. Hosszú élete során számtalan filmben játszott, ráadásul általában gonosz szereplőket alakított. Hideg tekintete, erős testalkata (188 cm magas, és rendszeresen sportolt egész életében), kifejezetten kellemetlen hanghordozása miatt nagyon szerették a rendezők. Először színpadi színész volt, aki a Királyi Shakespeare Társulattal közösen lépett fel, később filmekben és sorozatokban is feltűnt. Megbízható, nyugodt ember, akire mindig számíthat a stáb. A háborús filmektől a családi sorozatokig minden szerepben megállta a helyét, sok emlékezetes alakítása van.

A Kistanács tagjai

 

Julian Glover alapelve az, hogy sosem olvassa el azokat a regényeket, amikből a forgatókönyvek készülnek, hogy ne legyenek előzetes elképzelései a karakteréről. Eleinte hagyja, hogy a rendező pontosan megmondja neki, mit szeretne látni, aztán ad hozzá valami érdekeset a karakterhez, ami nem befolyásolja a történetet, de egyedivé teszi a szereplőt.

Pycelle esetében mindig megjátssza az ártalmatlan, roskatag aggastyánt, aztán, amikor senki sem látja, akkor borozik és örömlányokkal tölti az idejét. Julian Glover sokkal jobb fizikai kondícióban van, mint a karaktere, innen jött az az ötlete, hogy a sorozatban is bemutassa ezt a kettősséget, ami a nagymester intrikus természetét is jobban tükrözi.

 

A sokoldalúan gonosz színész

 

Julian Glover alakította a lázadók támaszpontját megsemmisítő Veers tábornokot az 1980-as Star Wars filmben (A Birodalom visszavág), Walter Donovan-t az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban és Pycelle nagymestert a Trónok Harcában. Ezek a nagyon különböző karakterek csak egy dologban egyeztek meg: a népszerű főhősök ellenfelei voltak. Glover zseniális gonosz szereplői sok filmet tettek nagyon emlékezetessé. Glover még azt is elvállalta, hogy a 2012-es Lego Star Wars filmben ő adja Veers tábornok hangját, hogy az animációs film minél autentikusabb lehessen.

 

 

 

Isla Blair színésznő, Julian Glover felesége

 

Ő is játszott az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban. 1968-ban házasodtak össze, miután Glover elvált előző feleségétől, azóta együtt élnek. Egy fiúgyermekük született, és két lányunokájuk van.

Julian Glover 2006-ban

 

Szívesen játszik brit filmekben, jó megjelenésű úriembereket, nagypapákat, bankárokat alakít (ezekről is gyakran kiderül aztán, hogy nem a jó oldalon állnak).

Szerepelt az ABC gyilkosságokban és a Szigorúan bizalmas című James Bond filmben is.