Ciarán Hinds (Mance Rayder) is tartogat meglepetéseket! Az ír származású színész drámai szerepekben tűnt fel Európa nagyvárosainak színházaiban, a brit Királyi Shakespeare Társulat sztárjaként. Annak ellenére, hogy számos mozifilmben játszott, mind a mai napig gyakran alakít érdekes karaktereket (kamara)színházi darabokban. Tehetséges és sokoldalú férfi, aki 1953-as születését figyelembe véve igencsak jól tartja magát!

 

A Falon Túli Király

 

Ciarán Hinds kifejezetten kedves és előzékeny a rajongókkal szemben, igazi úriemberként viselkedik. Filmes díjátadókon, premiereken, jótékonysági rendezvényeken is gyakran megjelenik.

 

Igaz barátság

 

Jó barátok Liam Neeson filmszínésszel, volt olyan időszak, amikor családjaikkal közösen ünnepelték a karácsonyt. Amikor Neeson felesége elhunyt, gyakran találkoztak, Hinds mindenben segített neki. Baráti körükhöz tartozik a képen látható Aidan Quinn is.

Helene Patarot, Ciarán Hinds élettársa

 

A Vadak Királya meglepően hűséges típus, 1987 óta élnek együtt az ázsiai származású színésznővel. Van egy lányuk, aki ír nevet kapott, Évának hívják, ez keltául így néz ki: Aoife…

 

Egy másik ismert szerep

 

Ő alakította a derék Aberforth Dumbledore-t egy szemüveges kisgyerekről szóló filmben, aminek a címe most sajnos nem jut eszünkbe…