Carice van Houten (Melisandre) eredetileg Cersei Lannister szerepét kapta volna meg a sorozatban, de egy másik forgatás miatt nem ért rá, így nem vállalta el. Így lett belőle Vörös Papnő a második évadtól, mert a sorozat készítői mindenképpen szerették volna, ha fontos szerepet kap. Nagyon sokszínű személyiség, érdekes filmekben játszik és hihetetlenül jó hangja van. A humorérzéke egészen egyedi, a forgatásokon szereti megtréfálni szerencsétlen színésztársait.

 

A Vörös Papnő gyakran jelenik meg beszélgetős műsorokban

Ez nem is esik nehezére, tekintettel arra, hogy folyékonyan beszél hollandul, angolul, franciául és németül, állítólag most tanul egy ötödik nyelvet…

 

Carice énekel

Híres énekesnő, a Kane nevű rockbandával egy ideig vezettek több európai slágerlistát is. A Fekete Könyv című 2006-os II. világháborús filmben ő maga énekelte a szerepe szerinti énekesnő dalait.

 

Guy Pearce és Carice

 

A tavalyi évtől együtt élnek, már megszületett első gyermekük. Carice maga jelentette be az interneten, hogy gyermeket vár, hozzátéve ezt is: “igen, fel vagyok készülve az árnyékdémonos szüléssel kapcsolatos viccekre”.

 

Carice meggyőző képeket és szövegeket tesz közzé

 

Mindenki azt várta, hogy Melisandre támassza fel Havas Jont, aki sok női rajongó kedvenc karaktere volt. Miután ez megtörtént, egy olyan kép került fel az internetre, ami nem szorul különösebb magyarázatra…