Rendszeresen frissülő kiadványunkból tájékozódhatsz a legfrissebb befektetési lehetőségekről, hogy megfontolt döntést hozhass vásárlásaid előtt. A bölcs földesúr gyarapítja mindazt, amit őseitől örökölt!

Trónok Harca Ingatlankalauz #9

Sasfészek

A birtok leírása: Köszöntünk a Sasfészekben, a félkegyelműek, fogyatékosok, házasságszédelgők és az ostobán hűséges lovagok fellegvárában! A hely pazar, a kilátás felülmúlhatatlan, a szélerősség jórészt állandó. Arryn Völgye csodálatos hely, ez a magányos sziklára épített erőd pedig gondoskodik arról, hogy mindenkori urai biztonságból szemlélhessék a tájat. A helyiek címerállata  a félholdba fejelő karvaly, ami joggal ébreszt büszkeséget mindazokban, akik úgy vélik, hogy egy jó madárral bárhová eljuthatnak.

A vásárlással járó előnyök: Egészséges magaslati levegő, minden értelmetlen parancsot feltétel nélkül teljesítő személyzet és kiváló büntetés-végrehajtási módok várják az itt berendezkedő tulajdonost. A lépcsősorokon futkározva kifejezetten jó kondíciót szerezhetünk, törvénytelen gyermekeinket a megtisztelő „Szikla” vezetéknévvel láthatjuk el, valamint különféle szabadeséssel kapcsolatos viccekkel ijesztgethetjük vendégeinket. Nem nagyon kell törődnünk a külvilág bosszantó, kicsinyes történéseivel, amíg kitart az élelmiszer-készletünk. A Sasfészek kevés fegyveressel is könnyedén megvédelmezhető – akár egy egész hadsereg ellenében is. Bizonyos repüléssel kapcsolatos kutatások elvégzésére sincs ennél alkalmasabb hely.

A vásárlással járó hátrányok: Ne szépítsük a dolgokat… Ha Arryn Völgyét nem tartjuk szilárd uralmunk alatt, akkor esélyünk sincs a szikla tetejéről rendet tenni odalent. A különféle hegyi törzsek (az akárkik fiai és lányai) simán kiéheztetnek bennünket, ha ellenőrzik az egyetlen utat, ami ehhez a magaslati kriptához vezet. Elképzelésünk sincs arról, hogy ki találta ki ezt az önveszélyes uradalmi központot, de egészen biztos, hogy a jelenlegi hibbant lakók tényleg rokonságban állnak vele. Sasfészek előkelő helyen szerepel a Vastrón által osztogatott jutalmak között, mert az ezzel a hellyel küszködő nemesek nem igazán érnek rá a Királyság ellen ármánykodni. Szeretnénk megjegyezni, hogy Arryn Völgyénél csak Harrenhal cserélt többször gazdát az elmúlt években, az pedig egy romos, kísértetjárta hely!

A jelenleg itt élők véleménye: „Ha kitartóan mászunk, reggelre odaérünk” (Szikla Tior, fattyú és idegenvezető). „Sosem értettem, hogy a Völgy lovagjai idefent miért öltenek vértet… Páncélban lépcsőt mászni elég kellemetlen dolog, gyakoriak a balesetek” (Ser Olin Blackwater, királyi követ). „Mind a három zsák liszt elázott, amíg felhúztátok ide a második pihenőről, mikor tanuljátok már meg, hogy ezekért le kell menni?” (Hieto, konyhalegény).