Köszöntünk a Trónok Harca Ingatlankalauz olvasói között!

Rendszeresen frissülő kiadványunkból tájékozódhatsz a legfrissebb befektetési lehetőségekről, hogy megfontolt döntést hozhass vásárlásaid előtt. A bölcs földesúr gyarapítja mindazt, amit őseitől örökölt!

Trónok Harca Ingatlankalauz #8

Pentos

A birtok leírása: Pentos városa Essos nyugati partvidékén fekszik. Remek kereskedelmi lehetőségekkel megáldott, egészséges klímájú birtok, számos izgalmas látnivalóval, érdekes átutazó vendégekkel. Jóféle italokra, egzotikus ételekre és érthetetlen szokásokra számíthatunk itt, melyeknek az a lényege, hogy pénzért akármilyen elképesztő eseménynek helyszínt biztosítanak a pentosiak. Az utóbbi időkben volt vérengzős dothraki esküvő, orgyilkos-találkozó, virágkarnevál, borfesztivál, vitorlásverseny kalózhajók számára, valamint a Westerosról elűzött nemesek, vallásuk miatt üldözött számkivetettek és meg nem értett versfaragó dalnokok is itt tartják közös búslakodásaikat minden esztendőben. Az erre járók sosem fognak unatkozni, minden hétvégére akad valami egyedi hangulatú rendezvény.

A vásárlással járó előnyök: Ha itt rendezkedünk be, akkor biztosított számunkra a kereskedelemből és a vendégházakból befolyó állandó jövedelem, ráadásul minden fontos politikai fordulatról is időben értesülünk. Bár hivatalosan tilos a rabszolgatartás, erről a szabályról nagyvonalúan nem tájékoztatták azokat a lengén öltözött gyereklányokat, akik bronz nyakperecet viselnek, és kilenc nyelven tudják elsuttogni ezt a kérdést: „mi a kívánságod, uram?” Ha szeretnénk remekül szórakozni, miközben megpróbálunk mindkét kontinensen egyszerre több vasat tartani a tűzbe, akkor keresve sem találhatnánk ennél ideálisabb helyet magunknak!

A vásárlással járó hátrányok: Ilyen csodálatos környezetben az ember hajlamos sokat lustálkodni, elhízni, esetleg borissza életmódra ragadtatni magát, ami nem tesz jót az egészségnek, főként akkor, ha balul ütnek ki a dolgok, és menekülnünk kell. Nagy pocakkal, díszes ruhában igen nehéz kimászni a hátsó ablakon, ha elszámítottuk magunkat a különböző politikai manőverek során, vagy elszámolási vitába keveredtünk néhány beszállítónkkal. A fentiekben említett „több vas a tűzbe” taktikát nem mindenki nézi jó szemmel, ilyen esetekben számíthatunk arra, hogy sok, vassal gazdagon felszerelt látogatónk érkezik, akik alkalmanként akár tüzet is okozhatnak. Bármilyen furcsa mutatványokat is láttunk errefelé korábban, abban biztosak lehetünk, hogy a kertkapun átugráló, kardokkal és fáklyákkal hadonászó álarcosok ezúttal nem a helyi népdalkör tagjai… Mindezekre felkészülve ne hanyagoljuk el a testmozgást, és vagyonunk jelentős részét tartsuk drágakövekben, melyeket gyorsan lenyelhetünk futás közben, ha úgy hozza a szükség!

A jelenleg itt élők véleménye: „Pentos csodálatos hely, boldoggá tesz, hogy itt pihenhetek meg. Nincsenek férgek a kétszersültemben, és még négy napig javítják a középső fedélzetet, addig biztosan nem indulunk tovább” (Pytal Halwin, westerosi életművész, gályarab). „Szeretem a tengert, a sziklákat, a napfényt és az alacsony adókat” (Tamin Volania, ékszerésznő). „Csak hazugságokat, ármányt és ártalmat találtam e városban, mely nem méltó arra, hogy Kegyelmed figyelmét elnyerje” (Neinn Agaane, braavosi követ levele a Vasbank Első Számtartójának).

 Narrow_Seatronokharca-pentos