Köszöntünk a Trónok Harca Ingatlankalauz olvasói között!

Rendszeresen frissülő kiadványunkból tájékozódhatsz a legfrissebb befektetési lehetőségekről, hogy megfontolt döntést hozhass vásárlásaid előtt. A bölcs földesúr gyarapítja mindazt, amit őseitől örökölt!

Trónok Harca Ingatlankalauz #4

Vakondváros

A birtok leírása: Elérkeztünk az Ingatlankalauz első városához! Ez már nem egyszerű tanya, építési telek vagy elhagyott erődítmény, ez bizony település a javából. A birtok ura mesterembereket, földműveseket találhat itt, akik örömmel varázsolják szebbé ezt a hangulatos helyet, ha új gazdája ezt kívánja. Vakondváros piacán valódi ritkaságokat találhatunk: tiszta vászonanyagot, szagmentes lámpaolajat, déli(nek mondott)gyümölcsöket és borzbőr zekét is kínáltak nekünk. Az itt élők vendégszereteténél talán a Fal sem nagyobb, egy előzékeny félszemű vadászember pár aranysárkányért még ellopott erszényünket is visszaszerezte!

A vásárlással járó előnyök: Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy egész város uraként tisztelik, ha ilyen címre vágyunk, ennél olcsóbban nem juthatunk hozzá… Észak néma tájai után itt végre pezseg az élet, szól a dal, folyik a bor és készségesek a nők. Az Éjjeli Őrség tagjai meglepően gyakran megfordulnak a városban, jó látni, hogy ennyire a szívükön viselik a biztonságunkat. Szedhetünk vámot és adót, megpróbálhatunk akár italméréseket is működtetni. Ne szegje kedvünket, hogy a helyiek többsége nem pénzben, hanem természeti (vagy természetes) javakban kívánja leróni úrbéri kötelezettségeit!

A vásárlással járó hátrányok: Nincsenek poros utcák, de – évszaktól függően – nyakig érő sárban vagy csontkeményre fagyott rögökön taposunk. Nem alhatunk nyugodtan, mert minden estére jut valami zajos csetepaté. A bordélyok késnek a védelmi pénzekkel, a kereskedők csalnak a mérlegekkel, saját csapszékünkben is vizezik a bort. Ser Rowan (az Éjjeli Őrség felderítőinek rangidőse) sosem akarja megadni a kártyaadósságát, hitelbe iszik és van nála egy rohadt nagy buzogány.

A jelenleg itt élők véleménye: „Eladom a prémeket, mielőtt visszamegyek a kunyhómba” (Jendhor, erdőlakó). „Gyere Vakondvárosba, kölyök, ott férfit faragnak belőled” (Tykles, az Éjjeli Őrség készletmestere). „Azt mondják, hogy Délen a lányoknak pénz jár a kedvességükért, én itt csak egy sózott mufloncombot kaptam” (Alisa, pályakezdő).

Mole's_Town tronokharca-vakondvaros