Köszöntünk a Trónok Harca Ingatlankalauz olvasói között!

Rendszeresen frissülő kiadványunkból tájékozódhatsz a legfrissebb befektetési lehetőségekről, hogy megfontolt döntést hozhass vásárlásaid előtt. A bölcs földesúr gyarapítja mindazt, amit őseitől örökölt!

Trónok Harca Ingatlankalauz #10

 

Sárkánykő

 

A birtok leírása: Történelmi múltra visszatekintő erődítmény egy közepes méretű szigeten, csodálatos kilátással a viharos tengerre. Az utóbbi években az istenek nem kényeztették el a helyieket: a családi életük és az itt alapított szélsőséges vallási szekta sorsa egyaránt szerencsétlenül alakult. Nem ajánljuk Sárkánykő megvásárlását akkor, ha családunkban babonás asszonyszemélyek rosszalló pillantásai kísérik minden cselekedetünket, mert itt mindig találnának maguknak valamit, amit bírálni lehet. Számukra ez a hely az állandó rettegés, a baljós előjelek és a kényelmetlen termek birodalma lenne.

Mégis megtörtént a baj, és birtokunkba került a néhai Stannis Baratheon erődje, a fehérnép pedig már mondja a magáét? Ne adjuk fel, van kiút, Sárkánykő története feltárja előttünk a megoldást! Ha károgó asszonyokkal vagyunk körülvéve, akkor érdemes olyasféle kultuszt alapítanunk, amelyik nem tiltja az emberáldozatot, sőt, bizonyos esetekben meg is követeli azt! A szükséges kegytárgyak – és a máglyákhoz nélkülözhetetlen kiváló minőségű tűzifa – rendelkezésünkre állnak itt. Ez a birtok igazi férfiaknak, haduraknak való, akik értékelni tudják impozáns védműveit és stratégiai fontosságát, ne engedjük, hogy nyafogó nők diktáljanak nekünk!

 

A vásárlással járó előnyök: Akár mogorva, társaságot kerülő alakok, akár a lovagi tornák ünnepelt bajnokai vagyunk, Sárkánykő remek szálláshely lehet számunkra. Jól védhető szigeten fekszik, ezért a váratlan látogatókat könnyen távol tarthatjuk magunktól, viszont mi rövid hajóút után bármikor élvezhetjük Királyvár vendégszeretetét. Aki kedveli a főváros forgatagát, a lakomákat és a bálokat, de időnként szívesen visszavonulna egy félreeső helyre, annak Sárkánykő a tökéletes választás!

A birtok további előnye, hogy személyzete a korábbi urak alatt szinte minden borzalmat látott már, nehéz olyasmit kérni tőlük, amit ne tennének meg azonnal. Ez jól jöhet akkor, ha vallási vagy tudományos okokból holttestekkel kell foglalkozunk, esetleg véletlenül belekontárkodunk a fekete mágiába. A szigeten nem kell a szomszédok kérdéseitől tartanunk, ha valami hangosabbra, füstösebbre vagy büdösebbre sikerül az átlagosnál.

 

A vásárlással járó hátrányok: Sárkánykő alapjában véve rideg, unalmas hely, kényelmetlen bútorokkal, bánatos szolgálókkal és rendszeres szélrohamokkal. A birtok ura kénytelen a saját szórakoztatásáról gondoskodni, és azzal is számolnia kell, hogy sem a csepűrágók, sem a dalnokok nem jönnek ide szívesen. Előbb-utóbb velünk élő családtagjainkon is eluralkodik a búskomorság, a tétlenség és a rossz hangulat megkeseríti őket. A viharos időjárás miatt a tengeri utazás is kockázatos: hiába van közel a westerosi szárazföld, az év jó részében saját birtokunk foglyai leszünk. Talán nem is csoda, hogy az itteniek vallási hóbortokkal, összeesküvéssel, családon belüli erőszakkal ütötték el az idejüket.

 

A jelenleg itt élők véleménye: „Sárkányszobrok, domborművek, groteszk vízköpők mindenütt… Kiráz a hideg ettől a halottasháztól” (Anadya Leora asszonyság, egy átutazóban lévő borkereskedő felesége). „Nem rossz ám itt, csak hozzá kell szokni” (Urrto, halászlegény). „Keresve sem találhattam volna ennél jobb helyet a munkámhoz!” (Selytor Honel, kiátkozott és száműzött Mester, a Fekete Lánc Testvériség alapítója).