Webáruházunk kínálata folyamatosan bővül, egyre több játék kapható nálunk. Számos különböző Monopoly és Rizikó kiadás létezik, nehéz köztük eligazodni. Ha még nem döntöttél, hogy melyiket szeretnéd megszerezni, érdemes elolvasnod ezt a cikket!

Az alábbi kérdéseket érdemes feltenni magunknak, ha társasjátékot szeretnénk választani:

Melyik téma, hangulat, világ, stílus tetszik?

Először is azt érdemes meggondolni, hogy melyik társas hangulata, stílusa szimpatikus neked. Ha valaki kívülről tudja Westeros nemesi házainak jelmondatait, legszívesebben lovagi páncélzatban szállna fel a távolsági buszra, és ötször olvasta a Trónok Harca összes kötetét, az biztosan nem szeretne Disney szereplős Monopolyt. A Beatles Monopoly nyilván csak annak szerez örömet, aki szereti az együttest, és talán az is egyértelmű, hogy gondos szülő nem vesz ajándékba The Walking Dead Monopoly társast kilenc éves kislányának, aki a szabálykönyvben lévő rajzoktól nem tudna aludni egy hétig. Érdeklődési körünk, életkorunk, baráti társaságunk egyaránt meghatározza, melyik játékot fogadnánk szívesen.

Kivel fogunk játszani?

Egyáltalán nem mindegy, hogy családi ajándéknak, gyűjteményi ritkaságnak, partikelléknek vagy éjszakába nyúló sörözések ürügyeként felhasználandó tevékenységnek tekintjük-e a társasozást. Ha valaki a gyerekeivel szeretne több időt tölteni, annak érdemes egy viszonylag egyszerű, mesefigurákkal vagy képregényhősökkel teli Monopoly kiadást választania.

A Monopoly mindegyik változata könnyen érthető, hamar megtanulható szabályokat kínál, ideális családi kikapcsolódást jelenthet szinte bármilyen korosztály számára. Különböző módosításokkal, alternatív szabályokkal természetesen bonyolítható a társas, ezért megfelel felnőtt baráti társaságok számára is. Sokan grillpartik, rokoni összejövetelek alkalmával játsszák, de előkerül kollégiumi ismerkedő bulikon éppúgy, mint a nyári szünetekben a nyaraló teraszán. Nem igényel komolyabb előkészületeket, gondos tervezést, általában a játékidő is épelméjű keretek között tartható.

Rizikó általunk forgalmazott kiadásai bonyolultabbak a hagyományos világhódítós kockadobálásnál, ezek komoly stratégiai játékok, amikre érdemes időt szánni, odafigyelni. Ha baráti körünkben sok olyan ember van, aki szereti ezeket a hosszabb, gondolkodósabb játékokat, akkor főnyeremény lehet valamelyik Rizikó társas.

Külön kategóriának számít a Trónok Harca Rizikó, mert ez a jelenleg kapható legbonyolultabb stratégiai játékunk. A dobozban megtalálható az alapjáték, valamint két alternatív szabályrendszer minden kiegészítővel, így akár hét játékos is belemerülhet a Vastrónért folyó küzdelembe. A Trónok Harca Rizikó valóban komoly agymunkát igényel, nagyon sok mindenre kell benne figyelni, igazi kihívást jelent a “hardcore gamer” résztvevők számára is. Azoknak ajánljuk, akiktől nem áll távol a stratégiai gondolkodás és a diplomácia alkalmazása társasozás közben.

Kell-e nyelvtudás a játékokhoz?

Játékainkhoz nincs szükség angol nyelvtudásra, mert magyar kiadásban vagy teljes szabályfordításokkal kínáljuk őket. Különösen ajánljuk a Trónok Harca Monopolyt, mert ez igényes, magyar nyelvű kiadásban jelent meg. Egyáltalán nem kell nyelvtudás a Trónok Harca Rizikóhoz sem, mert abból is kapható a magyar nyelvű kiadás! A Gyűrűk Ura Rizikóhoz teljes magyar szabályfordítást adunk, senkinek nem kell ahhoz angolul tudnia, hogy játszhasson vele. Az angol nyelvű Monopoly társasok mellé magyar szabálykönyvet és kártyafordításokat adunk, így könnyű velük boldogulni. Nyelvtanuláshoz különösen ideális ez a megoldás, játék közben észrevétlenül, de gyorsan lehet szavakat, kifejezéseket elsajátítani!

Ha sikerült kiválasztanod a neked tetsző játékot, akkor jó szórakozást kívánunk hozzá! Ha valamelyik szabály nem egyértelmű számodra, ÍRJ NEKÜNK! Ügyfélszolgálatunk minden szabálykérdésre rövid határidőn belül válaszol!