A társasjátékok nagyszerű és értékes dolgok, mindannyian vigyázunk rájuk. A játéktáblák, figurák tartós anyagokból készülnek, elég rájuk minimálisan odafigyelni ahhoz, hogy sok éven át szépek – és épek – maradjanak. A kártyákat viszont folyamatosan kevergetjük, általában elég vékony anyagból, fényes papírra készülnek, ezért karcolódhatnak, elkophatnak. Erre a problémára kínál megoldást a kártyavédő fólia.

A kártyavédő fólia egy vékony anyagból készült, legalább az egyik oldalán teljesen átlátszó nejlontok, ami pont megfelelő méretű ahhoz, hogy a társasjátékok kártyalapjait beletehessük. A fóliával védett lapokat könnyebb paklikba keverni, nem sérülnek meg játék közben, de végig tisztán láthatóak, olvashatóak maradnak. A nejlontokot szükség esetén akár tisztítani is lehet, így több évig használható marad.

A kártyavédő fóliába helyezett lapokat ugyanúgy kezelhetjük, keverhetjük, paklikba rendezhetjük, ahogyan a játékszabályok előírják. Nézzétek meg az alábbi képeket:

vedofolia-elso-kep

Itt Trónok Harca Rizikó lapok óvják magukat kártyavédő fóliával a háború viszontagságai ellen. A középső Területpakli lapjain NINCS FÓLIA, tisztán látható a különbség köztük, és a már felszerelkezett kártyák között!

vedofolia-masodik-kep

A védőfólia megnöveli a paklik magasságát, és kezdetben könnyen “csúszóssá” teszi a lapokat. Ez néhány alapos keverés után már kezelhetővé válik.

Monopoly játékainkhoz a védőfólia a pénztárnál vásárolható, a Rizikó társasjátékokhoz pedig ajándékba adjuk! Minden esetben többet küldünk belőlük, mint amennyi kártyalap van az adott játékban. Ez azt jelenti, hogy lesz elég tartalék fóliátok arra az esetre is, ha némelyiket elszakítjátok a játék hevében (eddig nem nagyon volt ilyesmire példa, de sosem lehet tudni).

A kártyavédő egyszerű módja annak, hogy megóvjuk azt a társast, amivel családunkkal, barátainkkal éveken át szeretnénk játszani. Fontos kiemelni, hogy az általunk javasolt és elküldött fólia más Monopoly vagy Rizikó típusú játékokhoz is jó!